Queriniturne 2024

Mandag 22 juli 2024 - 19:00

Vi gleder oss til endelig å kunne ta med litt av Querinioperaen til Vesterålen, og til årets Reginedagan 

Litt om Querinioperaen:

Querinioperaen forteller historien om Pietro Querini, en venetiansk adelsmann og handelsreisende som strandet på Røst i Lofoten i januar 1432. Med dramatikk, kjærlighet, lengsel og savn forteller Querinioperaen en gripende historie om møtet mellom to helt forskjellige kulturer, om medmenneskelighet og en grunnleggende omsorg for mennesker i nød.

Musikken er komponert av Henning Sommerro og libretto er skrevet av Ragnar Olsen. Musikken beveger seg mellom klassisk opera, gregoriansk sang, norsk folkemusikk og samtidsmusikk.

Tørrfisken var en av de viktigste handelsvarene i Nord-Norge på Querinis tid, og i dag symboliserer den både kulturell arv og økonomisk betydning. Querini’s reise og hans møte med det nordnorske samfunnet, hyller tørrfisken som kilde til stolthet og identitet. Querinioperaen er med på å befeste vår dype forbindelse med Italia, hvor tørrfisken er et vesentlig element.

Åse Helén Villanger Krystad fra Krystad i Flakstad, bor i dag i Trondheim. Hun har gjort en rekke roller på Den Norske Opera og Ballett, i tillegg til engasjement i andre operakompani i Norge. Hun er en meget allsidig sanger som behersker mange sjangre, og hun har sunget med de fleste av landets symfoniorkestre og dirigenter. var med i ensemblet da Querinioperaen gjorde sin historiske reise til Venezia.

Magnus Berg er fra Kjøpsvik og ble nylig uteksaminert fra operastudiet i København. Han kan allerede skilte med flere spennende debuter på Det Kongelige Teater i København. Han gjestet også Trondheim nylig, i Puccinis La Bohème med Trondheim Symfoinorkester. Magnus er en av våre faste solister i Querinioperaen, han har vært med tidliger på oppsetninger på Røst, og var naturligvis da Querinioperaen gjestet Venezia.

Hildegunn Pettersen er fra Røst og har sin base på øya, hvor hun per tiden er engasjert i Røst kommune, som prosjektleder. Hun er en allsidig sanger som behersker ulike sjangre. Hun er mest kjent som «mamma» til Querinioperaen, som hun har fulgt siden starten i 2005. Querinioperaen reise til Venezia høsten 2023, og sammen med Røstsamfunnet og profesjonelt ensemble, ledet hun det arbeidet.

Anne Cecilie Pedersen er fra Røst og har gjennom mange år opparbeidet seg en solid kompetanse innen mat og formidling. Hun er vokst opp på fiskebruk, og har vært levende opptatt av å formidle historien, lukten og smaken av tørrfisk. Hun er en anerkjent kokk, eier sin egen restaurant på Røst, og er fast medlem av Querinioperaens korbesetning. Hun har deltatt på uttallige arrangement hvor tørrfiskretter, formidling og opera står på plakaten.

Mikael Rönnberg bor i Bodø og har vært ansatt som Øymusikant i Røst kommune siden 2018. Mikael er sanger, pianist, kirkemusiker/organist, kordirigent, sangpedagog, bandmusiker og musikklærer. Han er en meget allsidig musiker som kan jobbe innenfor alle sjangre. Mikael er fast korleder og pianist i Querinioperaen siden starten. Hans enorme engasjement i kulturlivet i Bodø og regionen, har resultert blant annet i Bodø Kommunes kulturpris. 

Annet
Sted: 
Kultursalen
Aldersgrense: 
Tillatt for alle
Pris: 
270

© Bøhallen